Hvad er en kassekredit?

Kassekredit - Lån billigt online på Billo.dk

Kassekredit – Detaljerne om lånet

En kassekredit er en aftale du laver med din bank eller låneudbyder, så du får stillet flere penge til rådighed end du har på din konto. Du har altså derfor et større rådighedsbeløb end du har stående på din bankkonto.

En kassekredit har ofte en højere rente end andre lånetyper, men det er til gengæld en hurtig og nem måde, at få flere penge stillet til rådighed. Denne type af lån er meget almindelig hos banker og online udbydere og kan fåes til både private og erhverv.

Hvis du ansøger om en kassekredit hos din bank eller online, så vil du få stillet en meget fleksibel lånetype til rådighed. Ofte vil du skulle nævne den ønskede størrelse eller også sætter banken en grænse for kassekreditten.

Lad os tage udgangspunkt i en aftalt kassekredit på 30.000 kr.

Hvis du nu ønsker at købe et nyt stort tv eller f.eks. En rejse til Las Vegas og prisen på en af disse er 22.000 kr., så kan du fri bruge de 22.000 kr. Selvom du kun har 2.000 kr. Eller endda minus 2.000 kr. På kontoen. Så låner du nemlig kun 20.000 eller 24.000 kr og holder dig altså under grænsen på 30.000 kr. på kassekreditten.

Det betyder også at du kan nøjes med kun at betale det præcise beløb tilbage på kassekreditten og ikke de større beløb.

Fordele ved en kassekredit

Kassekreditten giver mulighed for at skabe luft i hverdagen og din økonomi. Den store fordel ved en kassekredit er at du ikke har forskellige gebyrer og ekstra udgifter i forbindelse med lånet, men i stedet blot betaler en lav månedlig ydelse. I forbindelse med optagelse af almindelige lånetyper, så vil du opleve udgifter til stiftelse og andre gebyrer, så derfor er betingelserne og priser meget fornuftige ved en kassekredit.
Når først du er godkendt til en kassekredit, så er du fri for bekymringerne omkring adgang til et ekstra rådighedsbeløb, da du blot kan overskride din konto med den aftalte kassekredit. Du har adgang til pengene med det samme, lige når du har lyst – Det er frihed og tryghed.

Lån til rejse, motorcykel eller ombygning med en kassekredit

Omkostninger ved en kassekredit

Din rente og omkostninger til etablering og brug af din kassekredit afhænger af den aftale, som du indgår med dit pengeinstitut. Renten afhænger af størrelsen af beløbet du ønsker at få stillet til rådighed. Det er dog gratis at have en kassekredit, så længe du ikke benytter dig af denne. Så hvis du ikke laver overtræk på din konto, så koster det dig altså som udgangspunkt ikke noget. Derfor er det en attraktiv og populær lånetype, da den stiller en form for sikkerhed mod et stramt budget eller uforudsete udgifter.