Hvad er et flexlån?

Billige flexlån - Find et godt flexlån

Overvejer du et Flexlån?

Ønsker du at ansøge om et flexlån? Det er der også mange gode grunde til. Du har måske planlagt mulighederne omkring et lån i længere tid og ved, at du snart står overfor at skulle optage et lån.
Måske du er på udkig efter et flexlån til boligrenovering, bilkøb, eller lån til motorcykel? Et flexlån har flere anvendelsesmuligheder og kan tilpasses netop til din økonomi.

Hvad kendetegner et flexlån?

Modsat et almindeligt lån med fast rente, så varierer renten på flexlån sig. Det betyder at rente tilpasser sig på forskellige tidspunkter alt efter aftalen med din bank. Dine rente-perioder er typisk indrettet efter 1-5 år, men kan gå længere op end de 5 år. Flexlån er et af de billigste låntype på markedet, men det er også blandt et af de mest varierende, hvis du kigger på de månedlige udgifter. Det betyder også, at det passer godt til den gennemsnitlige dansker, som ønsker flere penge mellem hænderne, men som også i perioder har økonomi til en eventuelt rentestigning.

Læs mere om online lån - flexlån
Renten på et flexlån

Når renten justeres / tilpasses, så fastsættes den efter markedskursen. Resten fastholdes derefter i den aftalte periode, altså typisk mellem 1-5 år og reguleres først næste gang ved renteperiodens udløb. Dette betyder også, at din rentesats forbliver på det aftalte niveau i perioden selvom at markedskursen f.eks. Stiger. Du kan få et flexlån med afbetaling op til 30 år og det er muligt at indfri lånet og betale lånet tilbage inden de f.eks. 30 år. Dette gøres ved at betale obligationer til den aktuelle markedspris eller købe dem til kurspris 100.

Så overvej om dette ikke er den rigtige løsning for dig. Du får stor fordel ved den lave rente, som gør, at du kan betale lånet tilbage hurtigt, men også at du har lave omkostninger til lånet når markedskursen er lav.