Hvad er et forbrugslån?

Forbrugslån – Hvad indeholder lånet?

Lån penge til forbrug - Forbrugslån

Et forbrugslån er identificeret som et lån til forbrug, som låntager optager for at betale ekstra udgifter i kortere eller længere perioder. Et par gode eksempler på forbrugslån kunne være en ekstraregning i forbindelse med uheld, tandlægeregningen, en rejse eller et nyt tv. Forbrugslån kan foretages hos en online udbyder eller f.eks. din bank, men der er klare fordele hos en online udbyder. Hos onlineudbyderen har du større frihed og mindre bekymringer, da du ikke skal fremvise nogen dokumentation eller redegøre for dine tanker med lånet. Din bank og bankrådgiver vil forholde sig anderledes til lånet, da de vil have at du redegøre for lånets formål.
Der er forskellige måder at tage et forbrugslån alt efter størrelse og tidshorisont. Forbrugslån går også under navnet kviklån.

Hvor meget kan jeg låne?

Med et forbrugslån kan du låne til små og store udgifter, så du vil kunne låne fra 1.000 kr. op til 500.000 kr. Når du låner penge til forbrug, så anbefaler vi at du undersøger løbetiden for lånet, låneomkostningerne og ÅOP ved de forskellige online låneudbydere. Du vil ofte kunne få stillet beløbet til rådighed allerede indenfor 24-48 timer, men hvis du har behov for et mindre beløb, så kan du forvente at have det indfriet allerede inden de første 24 timer. Alternativt kan du undersøge muligheden for SMS-lån.

Hvilke krav er de for at kunne optage et lån?

For at kunne optage et forbrugslån, så er der forskellige minimumkrav til dig som låntager. Disse krav er dog meget minimale og lempelige, så de fleste personer vil uden problem kunne optage et lån. Der er dog et fast krav ved alle låneudbydere og banker, at låntager/ansøger skal være myndig, altså over 18 år gammel for at låne penge. Din alder kan også begrænse størrelsen eller løbetiden på dit lån, men hvis du er over 25 år gammel, så vil du kunne låne penge ved alle onlineudbyderne. En anden faktor til dine muligheder for lån er din nuværende formue, gæld og indkomst. Det vigtigste for låneudbyderne er din faste indkomst hver måned. Det betyder også, at hvis du f.eks. kun har SU eller anden lav indkomst, så kan det være et begrænset beløb du kan låne. Hvis du er registreret i RKI, så din udvalg af muligheder for lån meget begrænset, da kun en lille del af banker og online udbydere tilbyder lån til personer i RKI.
Flere af låneudbyderne stiller også krav til at man er dansk statsborger, har et dansk CPR-nummer og en dansk folkeregister-adresse.